Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 

Peruskouluverkkoa pureksitaan vielä pitkään

Kouvolan päättäjät pohtivat todennäköisesti vielä pitkään, millainen olisi paras mahdollinen peruskouluverkko Kouvolaan. Elimäellä evästettiin kolmea päättäjää säästämään Elimäen yläkoulu.

Elimäen Vanhemmat ry ja MLL:n Elimäen yhdistys kutsuivat kaikki Kouvolan valtuutetut tutustumaan maanantaina Elimäen yläkouluun ja kuulemaan perusteluja sille, miksi yläkoulu halutaan säilyttää Elimäellä. Kutsun ottivat vastaan Matti Lindholm (kok), Marja-Leena Vainio (sdp) ja Markku Pakkanen (kesk.).

Elimäen yläkoulu muodostaa yhdessä alakoulun kanssa yhtenäiskoulun, jossa on yhteensä 405 oppilasta. Kouvolalaisittain ainutkertaista on se, että myös lukio sijaitsee samassa kampuksessa. Yläasteen rehtori Piia Kesonen kertoo, että Elimäen lukiossa on 140 oppilasta ja se on tällä hetkellä Kouvolan lukioista kolmanneksi suurin. Lisäksi myös esikouluikäiset ovat olennainen osa yhteistä koulupolkua. Kesonen kertoo, että Lapinjärveltä Elimäen yläkouluun tulee tällä hetkellä 39 oppilasta, ja lukiossa opiskelee oppilaita myös muun muassa aivan Uudenmaan rajalta Lapinjärveltä sekä Inkeroisista ja Sippolasta.

–On hyvä, että perusopetusta kehitetään ja mietitään, millainen on paras oppimisympäristö ja lasten oppimisen edellytys, Kesonen toteaa ja kertoo, että jos häneltä kysyttäisiin, Elimäelle rakennettaisiin uusi, moderni koulurakennus, jota olisi mahdollista käyttää monipuolisesti.

Sonja Sihvola muistuttaa, että lasten oppimisen laatuun vaikuttaa merkittävästi myös se, että hänellä on riittävästi vapaa-aikaa, eikä koulumatkoihin käytettävä aika ole liian pitkä.

–Elimäelle on muuttanut pääkaupunkiseudulta lapsiperheitä, koska täällä asuminen on edullisempaa ja ympäristö on rauhallisempi.

Milla Mansnerus-Kukkonen muutti perheineen Helsingistä Elimäelle joitakin vuosia sitten, koska vanhemmat halusivat tarjota lapsilleen rauhallisen ja turvallisen kasvuympäristön sekä mahdollisuuden opiskella oppilasmäärältään järkevän kokoisissa kouluissa.

–Elimäki on Kouvolan mahdollisuus etelän suuntaan. Päättäjien pitäisi nähdä kaupungin reuna-alueet mahdollisuutena ja kaavoittaa tänne tontteja sekä rakentaa niille kunnallistekniikkaa, jotta saisimme muuttotappiolliseen kaupunkiin lisää asukkaita.

Teuroisissa asuva maitotilan emäntä Emilia Salminen puolestaan muistuttaa, että kuluttajat ovat vieraantuneet maaseudusta. Heidän tilallaan on vieraillut koululaisia, jotka ovat nähneet tuolloin ensimmäisen kerran elämässään lehmän.

–Yläkoululaiset tulevat Korialta linja-autolla Elimäelle upeiden peltomaisemien läpi. Vaikka he ehkä suurimman osan matkasta istuvatkin matkapuhelimet kädessä, saattavat he jossakin vaiheessa nähdä pellot, joissa kasvaa myös heidän ruokansa, Salminen toteaa.

Elimäellä halutaan säilyttää yläkoulu, jotta lasten koulupolku olisi selkeä, tuttu ja turvallinen. Lisäksi isona asiana pidetään myös sitä, että yläkoulun lakkauttaminen olisi todellinen kuolinisku koko kylän elinvoimaisuudelle ja tietysti myös lukiolle.

 
   

 

RAIJA ANTTILA

Etusivulle

 

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA

 

 

Elimäen Sanomat