Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 

Mustilan koululla elävää musiikkia

Mustilan Kulttuurikiinteistöt Oy järjestää perjantaina Mustilan puukoululla musiikillisen päivätapahtuman Rokkia ja Rokkaa. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, ja nimestä huolimatta siellä kuullaan rokin lisäksi myös rauhallisempaa musiikkia.

Rokkia ja Rokkaa -tapahtuman idea pulppusi Maria Tigerstedtin loputtomasta ideasammosta.

–Mustilan vanhan puukoulun ulkokuisti on valmis esiintymislava. Sitä mietiskellessäni ajattelin, että olisi hienoa järjestää koko perheelle, mutta erityisesti myös nuorille suunnattu tapahtuma. Lisäksi halusin tarjota paikallisille nuorten bändeille esiintymismahdollisuuden, Tigerstedt kertoo.

Tapahtuma järjestetään Mustilan puukoulun pihalla perjantaina kello 14-18. Nimensä mukaisesti musiikin lisäksi on tarjolla pientä korvausta vastaan hernekeittoa ja muun muassa grillimakkaraa.

Monipuolista musiikkia

Perjantain tapahtuman musiikillisesta annista vastaa kaksi nuorten bändiä, jotka harjoittelevat ahkerasti Juha Vanhatalon kodin pihapiiriin kunnostetussa harrastetuvassa Korialla. Myös bändien kasaaminen on musiikkia lapsesta asti harrastaneen Vanhatalon idea. Hän soittaa nykyisin muun muassa Vokkimyyrissä, Vokissa ja WhiteHouseBandissa.

–Idea nuorten bändien perustamisesta syntyi, kun omat musiikista innostuneet lapseni olivat siinä iässä, että se tuli mahdolliseksi. Ensin syntyi Out Of The Box -bändi, jonka kaikki jäsenet ovat Korialta. Bändi on ollut kasassa vuodesta 2011, ja se on ehtinyt esiintyä jo jonkin verran. Nuoret soittavat monipuolista musiikkia, ja myös valssi ja humppa onnistuvat heiltä, Vanhatalo kertoo.

Out Of Teh Boxissa soittavat Jukka Pesonen (laulu, kitara), Tiia Vanhatalo (laulu, kosketinsoittimet), Toni Vanhatalo (rummut), Tuukka Koskinen (laulu, basso) ja Teemu Karho (kitara). Nuoret lupaavat, että perjantaina Mustilan vanhan puukoulun pihalla kuullaan monipuolista musiikkia jokaisen makuun. Luvassa on muun muassa Eppu Normaalia, Yötä, Rauli Badding Somerjokea, Juicea, Gary Moorea, Nightwishiä ja Viikatetta.

Nuorempien, 4–6-luokkalaisten bändillä Old House Band jr:llä ei ole vielä takanaan montaa julkista esiintymistä, mutta intoa on sitäkin enemmän. Myös tämä bändi pystyy heittämään helposti noin kymmenen kappaleen keikan. Bändissä soittavat Jimi Vanhatalo (kitara), Mauri Ampuja (rummut), Lia Nurmilaukas (basso), Elina Ryth (laulu) ja Topias Zerni (kosketinsoitin). Elimäellä nuoret esittävät muun muassa suomalaisten naisartistien kuten Jenni Vartiaisen, Kaija Koon ja Johanna Kurkelan kappaleita.

 

 
   

RAIJA ANTTILA

Etusivulle

 

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA

 

 

Elimäen Sanomat