Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 

 

Kouvola hakee sotepilottiin

Kymenlaakson maakunta tavoittelee osallistumista sote-keskus-pilottiin. Kouvolan kaupunginhallitus päätti Kouvolan osallistumisesta valtionavustushakuun. Kotkan ja Haminan kaupunginhallitukset sekä Carean hallitus ovat hyväksyneet pilottiin hakemisen aikaisemmin.

Pilottien tarkoitus on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa jo ennen lain varsinaista voimaantuloa.

Pilotteja on kahdenlaisia: sote-keskus-pilotit eli suoran valinnan palvelujen pilotit ja henkilökohtaisen budjetin pilotit. Pilotti voi olla myös näiden yhdistelmä. Sote-keskus-pilotin tavoitteena on pilotoida erityisesti valinnanvapauslain mukaisia korvausmalleja sekä yhtiöittämistä. Pilottimaakunnat saavat valtionavustusta, ministeriöiden asiantuntijatukea sekä lisäaikaa koko toiminnan valinnanvapauden järjestämiseen vuoden 2023 alkuun.

Sote-keskus-pilottiin osallistuvien maakuntien pitää yhtiöittää pilotin piirissä olevat palvelunsa ennen pilotin aloittamista. Kymenlaakson maakunnan tavoitteena on osallistua pilottien valtionavustusten ensimmäiseen hakuun. Hakemus on jätettävä sosiaali- ja terveysministeriölle 7.7. mennessä. Pilotin hallinnointi olisi Carealla ja Kymenlaakson maakunnan julkinen sote-keskus perustettaisiin Carean tytäryhtiöksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen maakunnan hyväksymisestä valinnanvapauspilottiin syyskuussa 2017. Valinnanvapauden pilotit eivät toteudu, mikäli valinnanvapauteen liittyvää lakia ei hyväksytä eduskunnassa.

 
   

 

 

 

Etusivulle

 

 

Elimäen Sanomat