Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 

Eläimet ilahduttavat ikäihmisiä Korian Puustellissa

Korian Puustellissa oli viime viikolla eläinvieraita. Vierailun tarjoili LC Elimäki.

Korian Puustellin pihalla oli vieraana kanoja, ankkoja, kani, vuohi ja aasi. Ne ovat kolme vuotta sitten Iloa ja elämyksiä eläimistä Oy:n perustaneiden Salla Forstenin ja Liisa Puhakan eläimiä.

–Työskentelemme molemmat hoitoalalla ja tiedämme, että eläinten vierailut niin lasten kuin ikäihmisten luona ovat piristävää ohjelmaa. Monella ikäihmisellä on ollut aikoinaan eläimiä kotona, mutta lapset eivät välttämättä ole koskaan aikaisemmin nähneet esimerkiksi vuohia tai ankkaa, Salla Forsten kertoo.

Forsten ja Puhakka muuttivat molemmat joitakin vuosia sitten tahoilleen maaseudulle ja hankkivat kotieläimiä. Vähitellen heitä alettiin pyytää eläintensä kanssa vierailuille päiväkoteihin, palvelutaloihin ja erilaisiin tapahtumiin. Vierailu Kinnossa hieman myöhemmin antoi lisävarmuutta siihen, että oman yrityksen perustamisessa olisi ideaa. Korialle tuotujen eläinten lisäksi naisilla on myös poneja ja esimerkiksi minipossuja.

Emmi-aasi ihastutti

LC Elimäki tarjoili Korian Puustellin asukkaille mahdollisuuden silitellä ja ihastella Iloa ja elämyksyiä eläimistä Oy:n eläimiä. Aino Merttala (90) oli erityisen ihastunut 14-vuotiaseen Emmi-aasiin.

–Voi kun se on suloinen. Ottaisin sen vaikka omaan huoneeseeni, jos se olisi mahdollista, elämäntyönsä muun muassa Löytyn koulussa opettajana tehnyt Merttala hymyili.

Hän kertoo viettäneensä lapsuutensa maalaistalossa, jossa eläimet olivat arkipäivää.

–Meillä oli lehmiä, sikoja ja lampaita. Joskus meillä oli koirakin.

Korian Puustelli ry:n henkilökunta oli erittäin iloinen talon asukkaille järjestetystä eläinvierailusta. He lähettävät lämpimät kiitokset LC Elimäelle eläinpäivän mahdollistamisesta.

 
   

 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA

 

 

Elimäen Sanomat