Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 

 

Piispan seurassa Jekkutuvalla

Evankelinen lähetysyhdistys ELY ry:n Elimäellä järjestämä kesäjuhla onnistui hienosti, ja 700 kävijän tavoite saavutettiin.

Kesäjuhlan juhlapaikka oli Elimäen kirkko, jonne kokoontui muun muassa sunnuntaina järjestettyyn Karjalaisen kansan messuun yli 300 henkilöä. Juhlavieraat saapuivat Elimäelle eri puolilta Suomea, muun muassa Pohjanmaalta.

Kesäjuhlassa oli runsaasti ohjelmaa perjantaista sunnuntaihin. Perjantai-ilta huipentui kirkonkylässä Jekkutupa-laavulla, jossa juhlavieraiden joukossa oli myös Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Laavulla vietettiin leppoisaa hetkeä elävästä tulesta ja yhteislaulusta nautiskellen. Tarjolla oli myös Elimäen seurakunnan ylivahtimestari Erkki Kohosen keittelemää nokipannukahvia, grillimakkaraa ja muurinpohjalettuja. Korhonen hääri laavuilla kuin kotonaan, onhan hän aikoinaan työskennellyt muutaman vuoden Pohjois-Suomessa eräoppaana. Laavulle saapuvien juhlavieraiden määrä yllätti järjestäjät, sillä paikalle odoteltiin muutamaa kymmentä henkilöä, mutta kaunis perjantai-ilta johdatti paikalle yli sata henkilöä. Paikalla viivyttiin niin kauan, että kaikki sata grillimakkaraa oli syöty ja letut paistettu viimeiseen taikinapisaraan asti.

Laavulla nautiskelivat lettuja muun muassa Terttu Mäkinen ja Pirkko Ahola, jotka olivat tulleet kesäjuhlille Kurikasta asti. He ovat osallistuneet ELY:n kesäjuhlille aikaisemminkin. Ne on järjestetty joskus myös Kurikassa. Naiset kertoivat osallistuvansa aktiivisesti viikonlopun aikana järjestettävään ohjelmaan ja uskovat saavansa niistä rikkautta hengelliseen elämäänsä sekä virkistystä ja mahdollisuuden tavata tuttuja. Laavulla naiset viihtyivät erinomaisesti ja olivat erityisen iloisia siitä, että myös piispa saapui paikalle.

 

 
   

 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA

 

 

Elimäen Sanomat