Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 

 

Omenat kompostiin

Jos pihaan kertyy tänä syksynä omenoita, joita itse ei jaksa syödä, kannattaa niille etsiä muita käyttökohteita. Parasta on käyttää omenat hyödyksi: ne voi pakastaa tai niistä voi teettää mehua mehustamoissa. Ylimääräisiä omppoja kannattaa myös tarjota muille esimerkiksi sosiaalisen median kirppispalstoilla tai korissa tien varressa.

Jos omenoita silti jää, voi ne kompostoida omalla pihalla puutarhajätteille tarkoitetussa kompostissa. Puutarhajätteille tarkoitetun kompostin ei tarvitse olla lämpöeristetty, vaan esimerkiksi laudoista tehty kehikko riittää. Omenoita kompostoidessa on huolehdittava, että komposti ei houkuttele haittaeläimiä.

Kodin jäteastiaan omenoita voi laittaa vain pienen määrän, ettei astiasta tule liian painava. Jäteauton kuljettajien työturvallisuuden vuoksi astia ei saa painaa yli 60 kiloa.

Omenoita voi myös toimittaa jäteasemille, missä ne otetaan vastaan haravointijätteenä. Kymenlaakson Jätteen jäteasemista omenoita ottavat vastaan Mäntyharjun jäteasema, Heinsuon jäteasema Kotkassa sekä Ahlmanintien ja Keltakankaan jäteasemat Kouvolassa.

 

 
   

 

 

 

Etusivulle

 

 

Elimäen Sanomat