Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Rohkea hyppy yrittäjän saappaisiin

Jani Torppa (24) vaihtoi hyvätuloisen työn vieraan palveluksessa yrittäjän epävarmaan tulevaisuuteen. Hän ei ole katunut päivääkään.

Espoossa asuva Jani Torppa kertoi Elimäen lukion kakkosluokkalaisille yrittäjyydestä ja omasta tiestään yrittäjäksi.

–Pääsin ylioppilaaksi 2013 ja tein varastohommia yhdeksän kuukautta ennen armeijaa, koska en tiennyt, mille alalle hakeutuisin jatko-opintoihin.

–Armeijan jälkeen sanoin vanhemmilleni, että menen kyllä opiskelemaan, mutta sitä ennen haluan tienata vähän rahaa, ja menin taas varastolle töihin.

Varastohommat eivät kuitenkaan innostaneet nuorta miestä yhtä päivää enempää.

–Olin ollut varastolta pois yhdeksän kuukautta, mutta jo ensimmäisenä päivänä tuntui kuin en olisi ollut sieltä pois ollenkaan. Vastassa olivat samat naamat ja samat jutut. Päätin, että se ei ollut minun juttuni.

Torppa ajautui teleoperaattorin ständimyyjäksi.

–Tiedättehän ne ärsyttävät tyypit, jotka vetävät teitä hihasta kauppakeskuksissa myydäkseen teille puhelinliittymää. Minä tein sitä työtä ja olin siinä tosi hyvä. Niin hyvä, että vajaassa vuodessa olin jo esimiestehtävissä ja tienasin hyvin.

Reilu vuosi sitten Torppa perusti itsevarmuutta edustavan JetiFörLivet-vaatebrändin yrityksen pitkäaikaisen ystävänsä Jesse Lempiäisen kanssa. Myöhemmin mukaan tuli vielä kolmas osakas. Muutama kuukausi sitten Torppa irtisanoutui työstään ja päätti omistautua täysipäiväisesti omalle yritykselleen.

 
Jani Torppa nauttii yrittäjyyden vapaudesta ja vastuusta.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat