Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Kylähullun titteli on upea huomionosoitus

Korvenkylän koululla viikoittain kokoontuvan Järvi-Anjalan Aikamiesten kerhon uusi kylähullu julkistettiin Mustilan Viinipuodin terassilla.

Villikkalassa asuva Heimo Metsälä kutsui toimittajan jutuntekoon Mustilan Viinipuodille suunnilleen tähän tyyliin:

–Korvenkylän huru-ukot valitsee taas uuden kylähullun. Tervetuloa mukaan!

Mustilan Viinipuodin aurinkoisella terassilla kävi selväksi, että kyse ei ole mistään huru-ukoista, vaan Järvi-Anjalan Aikamiehiksi itseään kutsuvasta miesporukasta, joka kokoontuu säännöllisesti tapaamaan toisiaan entiselle Korvenkylän koululle. Suurin osa miehistä on myös koulun vanhoja oppilaita. Aikamiesten juuret juontavat Järvi-Anjalan kylätoimikuntaan, joka perustettiin 1991. Sen toiminnan piirissä ovat Ahvio, Muhniemi, Korvenkylä, Kaukasuo ja Junkkari. Kylätoimikunnan historiikki kertoo, että varsin pian syntyi tarvetta perustaa iäkkäämmille miehille keskustelukerho. Idea tähän saatiin luultavasti Elimäeltä, jossa miesten turnatupatoiminta oli jo aktiivista. Järvi-Anjalan Aikamiesten kerhon perustava kokous pidettiin helmikuussa 1995.

Aikamiehet kokoontuvat joka perjantai Korvenkylän koululla kello 10. Jokainen tapaaminen aloitetaan alkuryypyllä, jonka ottamiseen löytyy aina hyvä syy. Se voi olla jonkun aikamiehen syntymä- tai nimipäivä tai vaikka uuden auton ostaminen. Ryyppypullon, joka on useimmiten konjakkia, joutuu ostamaan se, joka on pois perjantaisista tapaamisista ilman hyvää syytä.

–Eikä syy voi olla esimerkiksi se, että joutuu kuskaamaan vaimoa kampaajalle, miehet muistuttavat.

Joskus pullo ilmestyy kerhoon myös muusta hyvästä syystä. Mustilan Viinituvan terassilla sen lupasi seuraavaan kokoontumiseen tuoda kerholainen, joka oli juuri saanut uusittua ajokorttinsa seuraavaksi viideksi vuodeksi.

 
Pekka Myllylä on Järvi-Anjalan Aikamiesten kerhon uusin kylähullu.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat