Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Loikalan kampaamossa tapahtuu vahdinvaihto

Parturi-kampaaja Ulla-Maija Loikala jää eläkkeelle 44,5 vuoden työuran jälkeen. Hänen työtään jatkaa Tarja Lehikoinen.

Ulla-Maija Loikala perusti parturi-kampaamon Elimäelle 1974. Ammattiin valmistuttuaan hän ehti työskennellä vieraan palveluksessa noin vuoden verran.

–Yrityksen perustaminen oli melkoinen hyppy tuntemattomaan. En tiennyt yrittämisestä mitään, mutta sen tiesin, että mitään ei saa, jos ei ole rohkea, Ulla-Maija Loikala kertoo.
–Laskeskelimme mieheni kanssa, että meille riittäisi, jos tienaisin 50 markkaa päivässä. Tuolloin ensimmäisen yritykseni kalusteetkaan eivät maksaneet kuin 1 600 markkaa. Nykyisin kaikella on jo moninkertainen hinta.

Loikala tietää toisten yrittäjien tavoin, että yrittäjän ura ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Esimerkiksi parturi-kampaajan työ voi ulkopuolisen silmin näyttää helpolta, mutta se on paljon muutakin kuin miellyttävien ihmisten kanssa seurustelemista.

–Olen aina ollut ylpeä yrityksestäni ja työstäni. Yritys on kuin lapsi, jota on hoidettava hyvin. Aina, kun asiakas on lähtenyt pois tyytyväisenä, on itsellänikin ollut onnistumisesta hyvä mieli. Kampaajalla täytyy mielestäni olla vähän luovaa hulluuttakin, mehän olemme hiustaiteilijoita.

Loikalan mukaan yli 44 vuoden parturi-kampaajan vuosiin on mahtunut paljon.

–Hiusalalla on tapahtunut muutoksia niin muodissa kuin kosmetiikassa. Aineet on pyritty kehittämään hiusystävällisemmiksi ja kampaajallekin vähemmän haitallisiksi. Tärkeää on ollut pysyä ajan hermolla.

Loikala kiittelee asiakkaitaan, joita hän luonnehtii supermukaviksi.

–Asiakkaideni kanssa olen saanut vuosikymmenten varrella tarinoida, nauraa ja joskus myös itkeä. Illalla olen aina saanut lähteä hyvillä mielin kotiin. Monista asiakkaistani on tullut myös ystäviäni.

–Toki tunnen yritystoiminnasta luopuessani myös haikeutta, mutta kaikella on aikansa. Jätän hyvillä mielin yritykseni seuraajalleni, joka tuo Elimäelle uusia tuulahduksia. Toivon, että niin entiset kuin uudetkin asiakkaat tulisivat tutustumaan häneen.

 
Ulla-Maija Loikala (vas.) jää eläkkeelle. Hänen työtään jatkaa parturi-kampaaja Tarja Lehikoinen.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat