Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Huutokauppa Helander arvioi esineitä Elimäellä

Huutokauppa Helanderin intendentit arvioivat sunnuntaina Moision kartanossa koruja sekä antiikki- ja taide-esineitä, joiden omistaja harkitsee niiden myyntiin jättämistä. Helanderin toimitusjohtaja, meklari Mika Sirén kannustaa ihmisiä tuomaan rohkeasti esineitä asiantuntijoiden arvioitavaksi.

Lojuuko laatikoissasi vanhoja valokuvia, lasinegatiiveja tai postikortteja 1800-kuvulta ja 1900-luvun alusta? Ovatko perintönä saadut maljakot, koriste-esineet tai esimerkiksi lamput tarpeettomia? Entä onko sinulla tallessa isovanhemmiltasi perittyjä koruja tai kelloja, sotienaikaisia esineitä tai asiakirjoja, vanhoja tauluja tai huonekaluja, joille sinulla ei ole käyttöä? Nyt niiden arvon voi selvittää veloituksetta asiantuntijoilla ja jättää ne Helanderin huutokauppaan myytäväksi.

Helsinkiläinen huutokauppakamari Helander tuo asiantuntijansa sunnuntaina 27. toukokuuta kello 12-17 Moision kartanon tapahtumapäivään, jossa intendentit arvioivat esimerkiksi koruja sekä antiikki- ja taide-esineitä, jotka omistaja mahdollisesti haluaa jättää myyntiin Helanderille. Toimitusjohtaja Mika Sirén muistuttaa, että esineitä voi tuoda arvioitavaksi, vaikka ei juuri sillä hetkellä haluaisikaan myydä niitä. Isompia esineitä, kuten tauluja tai huonekaluja ei tarvitse tuoda paikan päälle. Riittää, että niistä on mukana hyvät valokuvat.

–Kannattaa tulla rohkeasti näyttämään meille kodeista löytyviä koruja ja esineitä, joiden arvo askarruttaa. Ei haittaa, vaikka esine olisi arvoton, Sirén huomauttaa ja kertoo, että useimmiten hän löytää kodeissa arviointikäyntejä tehdessään myyntikelpoisia, jopa arvokkaita esineitä.

–Hiljattain kävin kodissa, jossa oli eteisessä pahvilaatikossa 1700-luvulla käsin piirrettyjä ja maalattuja maanmittauskarttoja. Niiden arvo oli huutokaupassa 500-700 euroa kappale.

Sirén tietää, että esimerkiksi vanhojen kolikoiden ja seteleiden kokoelmat voivat olla hyvinkin arvokkaita. Hän kertoo löytäneensä eräästä kodista rahakokoelman, josta asiakas sai huutokaupassa 17 000 euroa. Hän muistuttaa myös, että vastoin monia ennakkokäsityksiä, saattavat myös hieman rikki olevat design-esineet olla kysyttyä tavaraa huutokaupassa. Hän on muun muassa myynyt Wirkkalan uniikin lasivaasin, joka oli hieman rikki. Silti vaasista sai yli 20 000 euroa. Tällä hetkellä käyvät hyvin kaupaksi myös Paavo Tynellin suunnittelemat 1900-luvun valaisimet, jotka tunnistaa leimoista Taito Oy tai Idman.

Johtava intendentti Hanne Siekkinen on erikoistunut muun muassa koruihin, suomalaiseen designhopeaan, lasiin ja posliiniin. Hän kertoo, että hopea- ja valkokultakorut menevät tällä hetkellä hyvin kaupaksi. Myös korvakorut ovat jatkuvasti kysyttyä tavaraa huutokaupassa, samoin kuin erivärisillä kivillä koristetut sormukset.

–Innostus eri korumateriaaleihin on aaltoliikettä. Vaikka esimerkiksi keltakulta, helmi- ja kamee-korut eivät tällä hetkellä ole suomalaisostajien keskuudessa niin suosittuja, venäläiset ja virolaiset huutokauppa-asiakkaat ostavat niitä mielellään, Siekkinen kertoo.

 
Pentti Hasu toi johtava intendentti Hanne Siekkisen ja Huutokauppa Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirénin ihmeteltäväksi ”lappokipon” 1700-luvulta.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat