Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Niinimäen kyläkirja valmistuu pian

Kaksi vuotta sitten syksyllä Niinimäessä aloitettu kirjaprojekti saadaan pian päätökseen. Kirjan julkistamisjuhlaa vietetään 21. heinäkuuta.

Niinimäen kyläyhdistys perustettiin vuonna 2002, ja siihen kuuluvat Hevossuon, Kukonojan, Oivonojan ja Palokorven kylät. Jo toiminnan alussa kylillä otettiin puheeksi kyläkirjan tekeminen, mutta asia jäi vielä vuosiksi odottamaan otollisempaa aikaa.

Pauli Turkian puheenjohtajakaudella kirjan tekeminen otettiin uudelleen esille. Tuolloin todettiin, että kirjahanke on syytä käynnistää, kun kylissä on vielä ihmisiä, jotka muistavat vanhoja asioita ja tapahtumia.

Kirjan esipuheessa todetaan, että kirjahankkeesta ilmoitettiin Niinimäen Nurkassa useamman kerran, Elimäen Sanomissa ja kyläyhdistyksen nettisivustolla. Kylien ihmisiä houkuteltiin mukaan kyläkirjan tekoon yhteisissä tapaamisissa, kauppareissuilla tai jopa lenkkipolulla.

Vetoapua kansalaisopistosta

Vuoden 2016 syksyllä kyläkirjatyöryhmä aloitti kirjaprojektin Kouvolan kansalaisopistossa Ritva Sorvalin ohjauksessa. Lisäksi Riistapoikien metsästysmajalla järjestettiin useita tapaamisia, joissa oli mukana runsaasti kyläkirjasta kiinnostuneita kyläläisiä. Tapahtumissa hörpittiin kahvia, katseltiin valokuvia ja tunnistettiin henkilöitä valokuvista. Lisäksi selattiin vanhoja pöytäkirjoja ja muisteltiin kylän tapahtumia.

Valokuvia kirjaa varten saatiin kyläläisiltä ja entisiltä kyläläisiltä lähes kaksi tuhatta. Kaikkia niitä ei ollut mahdollista julkaista kirjassa, mutta kuvat ovat hyvässä tallessa jatkokäyttöä varten. Kyläkirjan liitteenä on luettelo kaikista valokuvia toimittaneista tai muuten kirjan teossa auttaneista henkilöistä. Kyläyhdistyksen sihteeri Rauni Pakkala on toiminut tekstien sekä kuvien tallentajana. Pakkala kertoo, että vanhoissa valokuvissa olevien henkilöiden tunnistamisessa tehtiin kovasti töitä.

–Täyttyy toivoa, ettei niissä ole paljon virheitä. Esimerkiksi koulukuvissa saattaa olla saman perheen lapsia, jotka ovat hyvin samannäköisiä, mikä vaikeutti joskus tunnistamista, Pakkala toteaa.

 
Kirjatyöryhmä: Marita Nieminen, Arja Ruokonen, Pirjo Värri, Sirkku Lehto, Liisa Salminen, Raija Perttola, Matti Perttola, Jarmo Pakkala, Antti Suikkanen, edessä Rauni Pakkala, Pauli Turkia, Marjatta Saari.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat