Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Erämessut viimeisen kerran Pioneeripuistossa

Erä- ja vapaa-aikamessuilla vieraili viikonloppuna 20 800 henkilöä. Messut järjestettiin tänä vuonna viimeisen kerran Pioneeripuistossa. Parhaillaan ovat käynnissä neuvottelut uudesta messupaikasta.

Järjestyksessä 11. Erä- ja vapaa-aikamessut onnistuivat hyvin. Mielenkiintoista ohjelmaa riitti jokaiselle messupäivälle. Sunnuntaina Duudsoneiden Jarpin ja HP:n vauhdikas ja hulvaton show oli selkeästi koko messuviikonlopun suosituin ohjelmanumero. Show keräsi sankoin joukoin kiinnostuneita katsojia vauvasta vaariin. Esiintymisen jälkeen Jarpilla ja HP:lla oli aikaa jakaa nimikirjoituksia satapäiselle joukolle ja otattaa valokuvia fanien kanssa.

Oheisohjelman lisäksi yleisöä kiinnostivat metsästykseen ja vapaa-aikaan liittyvät osastot, ja luonnollisesti alueella olevat eläimet, varsinkin koirat. Tapio Viitanen Myllykoskelta oli Suomen harmaahirvikoirajärjestön osastolla koiransa Pelittäjän Laten kanssa. Miehellä on kotona kolme aikuista hirvikoiraa ja kaksi pentua.

–Toinen pennuista on myytävänä, mies vinkkaa.

Viitasella oli ensin karjalankarhukoiria, mutta hänen mielestään harmaa norjanhirvikoira on karjalankarhukoiraa himpun verran parempi hirvenmetsästyksessä, vaikka karjalankarhukoira onkin jalostunut vuosien varrella parempaan suuntaan.

–Harmaa norjanhirvikoira on lisäksi hyvin sosiaalinen ja pärjää ulkotarhassa kovallakin pakkasella. Joskus, kun on 25 asteen pakkanen, otan koirat sisälle, mutta ne haluavat heti kohta takaisin ulos, Viitanen kertoo.

Hänen mukaansa riistaverisyys on hirvikoirilla geeneissä, ja hyvän hirvikoiran paras ominaisuus on oma-aloitteinen haku. Se kehittyy koiralle viimeistään kun se on noin 2,5 vuoden ikäinen. Joku koira voi olla varhaiskypsä ja toimii metsällä loistavasti jo elämänsä ensimmäisenä syksynä.

Messuille etsitään uutta paikkaa

Näytteilleasettajat ja messukävijät esittivät huolensa Korian Erä- ja vapaa-aikamessujen tulevaisuudesta, koska messualue tulee muuttumaan Asuntomessualueeksi. Korian Erä- ja vapaa-aikamessujen aika ei ole ohi, vaan uutta messupaikkaa etsitään parhaillaan. Neuvottelut ovat jo käynnistetty potentiaalisen sijainnin haltijan kanssa ja asiasta tiedotetaan heti, kun suunnitelmat selkiytyvät.

–Pioneeripuiston kaunista aluetta on vaikea päihittää, mutta luonnon helmassa messut tulevat pysymään tulevaisuudessakin, Kymenlaakson Messut ry:stä vakuutetaan.

 

Kainuun Sotilasperinneseuran kenttäkanttiinissa oli tunnelmaa ja myynnissä pannukahvia, lettuja ja hernekeittoa. Pentti Sainio oli pukeutunut vanhanajan sotilasmestarin asepukuun.

 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat