Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

”Partio ei ole mitään ilman solmuja”

Yli 50 vuotta toiminut partiolippukunta Elimäen Peipposet ry on suositumpi kuin moniin vuosiin.

Peipposten partiokololla Elimäen seurakuntakeskuksessa käy melkoinen kuhina. 7–9-vuotiaat Sudenpennut valmistautuvat askartelemaan lintujen ruokinta-automaattia maitotölkeistä laumanjohtaja Elina Leinosen ja apuohjaaja Miia Ollilan ohjauksessa. Yleensä koloilloissa ovat apuna myös lippukunnanjohtaja Henna Nieminen sekä apuohjaaja Eija Hannula. Uudet ohjaajat olisivat Leinosen mukaan erittäin tervetulleita, sillä hänen aikansa on rajallista sairaanhoitajaopintojen vuoksi.

–Esimerkiksi partiolaisten vanhemmat tai yläasteikäiset nuoret voisivat mielellään tulla mukaan partiotoimintaan vaikka apuohjaajiksi, Leinonen kannustaa.

–Sudenpentujen määrä lisääntyi tänä syksynä huomattavasti. Kun aloitimme syyskauden, heitä oli kymmenkunta, ja nyt koloilloissa on paikalla 24-27 partiolaista, Leinonen kertoo.

Partiokolon seinän takana olevassa kerhohuoneessa kokoontuvat puolestaan 10–12-vuotiaat Seikkailijat. He askartelevat pahvista putkea, joka täytetään auringonkukansiemenillä ja sulatetulla munkkirasvalla. Kun rasva on hyytynyt, ympärillä oleva pahvi poistetaan ja lintujen ruokintapötkö on valmis ripustettavaksi ulos pikkulintujen iloksi.

–Linnut ovat olleet kerhoiltojemme teemana muutenkin. Olemme piirtäneet lintuja ja tehneet retken lintutornille, Leinonen kertoo.

Partiolippukunta Peipposet on Leinosen mukaan retkeilevä lippukunta. Hiljattain partiolaiset vanhempineen tekivät muun muassa retken Heurekaan. Sudenpennut muistavat hyvin myös Kymenlaakson partiopiirin piirileirin, Tapio 2017:n, joka pidettiin viime vuonna Saaramaalla. Leirin järjestäminen on sen verran iso voimainponnistus, että sitä ei järjestetä joka vuosi. Leinonen on kuitenkin luvannut Peipposille, että heille järjestetään oma leiri, ja ensi kesänä on suunnitelmissa retki Turun saaristoon.

–Muistatko, mitä kaikkea me halutaan tehdä omalla leirillämme? Ainakin leiridisco pitää järjestää, Sudenpennut muistuttavat Leinosta.

 

Partiolippukunta Elimäen Peipposet on retkeilevä lippukunta. Tänä syksynä koloiltojen teemana ovat olleet muun muassa linnut, joille sudenpennut rakensivat viime viikolla ruokinta-automaatteja maitotölkeistä.
 
 

 

RAIJA ANTTILA

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat