Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Yhtenäiskoulun oppilaat siivoustalkoissa

Elimäen yhtenäiskoulun oppilaat keräsivät viime viikolla roskia Elimäen kirkonkylässä.

Opettaja Pauli Pirhosen mukaan viime viikolla roskia kylän raitilta kerännyt Elimäen yhtenäiskoulun (EYK) kolmas luokka on koulun ahkerin roskienkerääjäluokka. Pirhosen mukaan koulun toiminta suunnitellaan pitkälle valmiiksi koko lukuvuodeksi elo-syyskuussa. Silloin kirjataan toteutettavat projektit lukuvuosisuunnitelmaan.

–Ympäristön siistimiset ovat tyypillisiä projekteja, joita syksyisin sekä keväisin Elimäen yhtenäiskoulussa tehdään. Koska koulumme on Vihreä lippu -koulu, on ympäristön siistimistalkoita useammin kuin keskimäärin muissa peruskouluissa. Vihreä lippu -koulussa tavoitteena on muun muassa koulun tuottaman jätekuorman pienentäminen, kierrätyksen edistäminen, energian ja veden säästäminen sekä ympäristöstä huolehtiminen, Pirhonen kertoo.

Huhtikuussa EYK osallistui Kymenlaaksossa järjestettyyn Pläästik – koko Suomi roskaa siistimistalkoisiin, jossa kerätyillä roskilla tehtiin taidetta sekä luotiin tarinoita siistimistyön ohessa.

–Talkoot oli todella nerokas keksintö toteuttaa roskien keräys katujen varsilta, koska näin saadaan uutta intoa ympäristön siistimiseen ja mielikuvitus pääsee valloilleen työn ohessa kuin itsestään. Roskaamisen syitä ja vaikutuksia pohdiskellaan sekä havainnoidaan ympäristöä roskaajan näkökulmaan eläytyen. Siistimme tuolloin urheilukentän ja Vaskirinteen tienoota, ja otimme kuvan luomuksestamme Roska-Rosinasta, jolla hiukset on koristeltu hieman erilaisilla pinneillä ja papiljoteilla, kuten viidellä koirankakkapussilla sisältöineen, Pirhonen toteaa.

– Huhtikuun lopulla jopoilimme koulun polkupyörillä Haukkavuoren alueelle ja yhdistimme luontoretkeen siistimistyön. Roskasaalis ei ollut merkittävä eli luonnossa liikkuvat kuskaavat jätöksensä esimerkillisesti pois.

 

Oona, Ossi, Siiri ja Helmi keräsivät viime viikolla roskia Peippolantieltä ja Loviisantieltä.
 
 

 

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat