Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Korian uimahalli teki yleisöennätyksen

Korian Puustellissa vietetään tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuotta. Aihetta juhlaan saatiin myös siitä, että saman katon alla olevassa uimahallissa kirjattiin viime vuonna 41 859 kävijää.

Tehostettua palveluasumista tarjoavien Elimäen ja Korian Puustellien historia juontaa juurensa 30 vuoden taakse.

–Elimäen kunnassa työskenteli tuolloin sosiaalisihteerinä Helena Mäki, joka seurasi aktiivisesti sosiaalialan kehittymistä myös valtakunnan tasolla. Hän oivalsi Raha-automaattiyhdistyksen tarjoamat taloudelliset mahdollisuudet eli sen, että RAY avusti taloudellisesti suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaa ja rakennushankkeita. Parasta avustuksissa oli se, ettei niitä tarvinnut maksaa takaisin, Elimäen Puustelli ry:n toiminnanjohtaja Oili Valkeapää kertoo.

Helena Mäen kannustamana Elimäelle perustettiin 30 vuotta sitten Elimäen Puustelli ry, joka rakennutti Elimäelle palvelukeskuksen Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Elimäen Puustelli valmistui vuonna 1992. Palvelukeskuksessa oli vuoteen 2009 asti myös terapia-allasosasto, joka kuitenkin lakkautettiin vähäisen käytön vuoksi. Sen tilalle rakennettiin huoneita asukkaille. Tällä hetkellä Elimäen Puustellissa on 21 asiakaspaikkaa sekä samassa pihapiirissä oleva yhdeksän asunnon senioritalo. Elimäen palvelukeskus työllistää noin 15 henkilöä.

 

Korian uimahallin kävijämäärä ylitti toisen kerran koko sen historian aikana 40 000 kävijän rajapyykin.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat