Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 15.8.2018

Aika harrastaa

Kesä kääntyy hiljalleen kohti syksyä, ja ihmiset aktivoituvat suunnittelemaan tulevan syyskauden aktiviteettja. Lämpimän kesän jälkeen on mukava ryhtyä miettimään, millä tavalla kuluttaa tulevan syksyn ja talven pimenevät illat. Majoittuuko sohvannurkkaan surffailemaan televisiokanavilla vai keksisikö itselleen jonkin uuden harrastuksen?

Kouvolan kansalaisopiston opinto-opas on jaettu koteihin kesän aikana. Siitä löytyy valtava määrä harrastusmahdollisuuksia. Kansalaisopiston rehtori Hanna Hatva toteaa opinto-oppaassa kansalaisopiston koskettavan monin tavoin kouvolalaisia. Opisto haluaa omalta osaltaan olla tarjoamassa kaupunkilaisille mahdollisuutta hyvään perhearkeen tarjoamalla helposti saatavilla olevia harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia.

Kouvolan kansalaisopistossa opiskelee vuosittain noin 20 000 kurssilaista. Opintotarjonta on monipuolista ja opiskelijoita on vauvana muskariryhmästä aloittavista aktiivisiin senioreihin, jotka jatkavat opintojaan vielä yli 90-vuotiaina.

Uuden harrastuksen aloittaminen tai vanhan jatkaminen tuo virtaa alkavaan syksyyn. Havo muistuttaa opinto-oppaan kirjoituksessaan, että uuden harrastuksen aloittaminen samanhenkisten opiskelijoiden kanssa virkistää mieltä ja avaa uudenlaisia näkökulmia. Uuteen harrastukseen paneutuminen antaa mieleisiä kokemuksia ja arjen voimavaroja.

Kansalaisopiston opintoryhmät ovat myös äärimmäisen tärkeä sosiaalisten kohtaamisten paikka. Yhteisen harrastuksen parista voi löytää uusia ystäviä ja arvokkaita keskustelukumppaneita.

* * *

Loppukesä ja alkusyksy ovat aktiivista aikaa. Nyt jos koskaan kannattaa suunnata kulkunsa Elimäen museonäyttämölle ja heittäytyä Aleksanteri II aikaan -kansanoopperan tunnelmiin. Se on oivallinen mahdollisuus tutustua Kouvolan seudun historiaan musiikin siivittämänä. Ooppera-sanaa ei pidä pelästyä, sillä Jouni Sjöblomin sanoittamat ja sävletämät laulut ovat helppoa kuunneltavaa.

Jälleen kerran on syytä muistuttaa, että kannattaa käyttää läheltä löytyvää kulttuuritarjontaa hyväkseen ja kokeilla ennakkoluulottomasti myös uudenlaisia elämyksiä. Täysi katsomo on paras palkka porukalle, joka on tehnyt pari vuotta kovasti töitä kansanoopperan eteen.

 

 

 Kouvolan kansalaisopiston opinto-oppaasta löytyy valtava määrä harrastus- ja opiskeluvaihtoehtoja.

 
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat