Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 18.10.2017

Pieni lahja voi olla iso ilo

Lokakuu alkaa kääntyä kohti loppua, ja monen mieli siirtyy hiljalleen jouluisiin ajatuksiin. Lähestyvään jouluun on nyt mahdollisuus virittäytyä esimerkiksi auttamalla Euroopan köyhimpien maiden lapsia Romaniassa ja Moldovassa Operaatio Joulun Lapsen kautta.

Elimäellä operaation järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliiton Elimäen yhdistys ja Elimäen kotikirkko. Keräys jatkuu 11. marraskuuta asti. Keräyslaatikoita, joihin lahjansa voi viedä, löytyy Elimäen S-marketista, Elimäen Sähköstä ja Radiosta sekä Elimäen kotikirkosta. Lahjansa voi viedä myös MLL:n perhekahvilaan Puljulle. Tavoitteena on, että Elimäeltä lähtee 50 kenkälaatikollista lahjoja köyhille lapsille.

Operaatio Joulun Lapsi on maailmanlaajuinen, yli 11 miljoonaa köyhissä perheissä asuvaa lasta tavoittava projekti. Suomessa se on toiminut vuodesta 1995 Patmos Lähetyssäätiön organisoimana. Sen tarkoituksena on pakata kenkälaatikon kokoinen lahjalaatikko täyteen ilahduttavia ja hyödyllisiä lahjoja lapsille. Kenenkään ei välttämättä tarvitse lahjoittaa koko laatikollista lahjoja, vaan keräyslaatikoihin voi viedä halutessaan myös yhden lahjan. Lahjoittaa voi vaikka nuken, pikkuauton, pallon tai pehmolelun. Lahja voi olla myös muuta lapselle sopivaa tavaraa kuten tarroja, värikynät, värityskirja, penaali, pyyhekumi tai vaikka taskulamppu. Hyödyllinen lahja voi olla myös palasaippua tai alkuperäispakkauksessaan oleva hammasharja. Lapsia voi ilahduttaa myös lahjoittamalla keräykseen pipoja, hanskoja, villasukkia tai pitkähihaisia paitoja.

Pieni lahja Euroopan köyhimmälle lapselle ilahduttaa aivan varmasti myös lahjan antajaa. Se on projektin järjestäjien mukaan konkreettinen tapa osoittaa rakkautta köyhyydessä eläville lapsille. Useimmilla meistä on aivan varmasti mahdollisuus sijoittaa muutama euro köyhää lasta ilahduttavaan lahjaan. Olisi hienoa, että Elimäellä olevat keräyslaatikot olisivat marraskuussa täynnä lahjoitettavaa tavaraa.

 


Operaatio Joulun Lapsi kerää lahjoja Euroopan köyhimpien alueiden lapsille Moldovaan ja Romaniaan.

 
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat