Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 14.6.2017

Kohti rakkauden kesää

Maaseutunuorten valiokunta on laatinut kannanoton ihmissuhteiden ja sosiaalisen turvaverkon merkityksestä. Kannanotolla halutaan muistuttaa, että oma hyvinvointi, parisuhde ja muut ihmissuhteet ovat usein viimeisiä huolehdittavia asioita maa- ja metsätalousyrittäjän arjessa. Kannanotossa todetaan, että yksinäisyys on riipaisevaa, ja sattuu kipeästi. Jokainen ansaitsee siis tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi, olla seurassa ja kuulua yhteisöön.

Maaseutunuoret ovat laatineet seitsemän teesiä matkalle kohti rakkauden kesää ja hyvinvoivaa loppuvuotta. Vaikka teesit onkin kohdistettu maa- ja metsätalousyrittäjille, on niissä niin erinomaisia ohjeita, että ne sopivat kenelle tahansa meistä.

Näillä ohjeilla kuka tahansa voi aloittaa matkan kohti rakkauden kesää ja loppuelämän hyvinvointia:

1. Pidä huolta itsestäsi: Huolehdi jaksamisesta, levosta, ravinnosta. Harrasta, tee kivoja juttuja, muitakin kuin töitä.

2. Pidä huolta perheestäsi: ”Muija ja mukulat” eivät ole välttämättömiä pahoja tai itsestäänselvyyksiä. Annoitko aamulla pusun tai kehuitko toista? Kissa ei elä kiitoksella, ihminen vähän elääkin.

3. Pidä huolta ihmissuhteista: Sun kaverit tykkää susta. Usko pois. Soita niille välillä. Sanomatta jääneet ystävälliset sanat harmittavat eniten.

4. Auta viljelemään ja varjelemaan avointa keskustelukulttuuria: Meillä kaikilla on iloja ja suruja, ja ne kaikki ovat kuulemisen arvoisia

5. Lähde pois omista nurkista: Kokoontuuko kylillä sählyporukka? Onko kyläyhdistyksellä talkoot? Järkkääkö MTK retken jonnekin? Jos lehdessä on kutsu tai sähköpostiin tulee uutiskirje, niin kyllä, ne tapahtumat on tarkoitettu juuri sinullekin. Harva meistä on niin ässä, että kotoa noudettaisiin. Tähyä naapurikylään - laajenna Tinderkuplaasi!

6. Uskalla olla oma itsesi: Sinä pärjäät ja oot hyvä. Ihan just tuollaisena.

7. Halaa aina: Riko jää. Karukin keskustelun avaus on parempi kuin hiljainen hyypiö.

 
 
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat