Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 12.12.2018

Yhteiseksi hyväksi

Elimäen kirjastossa järjestetään maanantaina kaikille avoin pikkujoulutapahtuma. Sen järjestelyistä vastaavat kirjasto sekä paikalliset yhdistykset. Mukavan jouluisen tunnelman luomisen lisäksi tapahtuman järjestäjillä on kauaskantoisempiakin tavoitteita. Kirjaston väki haluaa tarjota puitteet tapahtumalle, jotta paikalliset yhdistykset verkostoituisivat keskenään ja kirjaston sekä paikallistoimijoiden yhteistyö lisääntyisi.

On totta, että yhdessä toimimalla ja voimavarat yhdistämällä saa aikaiseksi enemmän. Lisäksi on hienoa, että Elimäellä ollaan ylpeitä omasta asuinalueesta ja halutaan pitää se elinvoimaisena. On iso ja hatunnoston arvoinen asia, että pienet paikalliset yhdistykset tekivät esimerkiksi valtavan työn puolustaessaan yläkoulun säilyttämistä Elimäellä. Näyttävä kampanjointi oli nimittäin muutaman ihmisen hartioilla.

JEV-säätiö jakoi hiljattain apurahoja myös Elimäen ja Korian toimijoille. Apurahalistaa lukiessa huomaa, että rahaa jaettiin myös tapahtumiin, joista on iloa isommallekin porukalle kuin avustusta saaneiden yhdistysten omille jäsenille. Esimerkiksi Elimäen Nuorisoseura sai avustusta kolmen musiikkitapahtuman järjestämiskustannuksiin.

Ympäri Eurooppaa vietetään syyskuussa kulttuuriympäristöpäivää, jota juhlistetaan Suomessa 2.-8.9. Päivien tarkoituksena on juhlia ainutlaatuista kulttuuriympäristöämme, nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä sekä huomata lähiympäristön arvot. Näihin teemoihin sopii esimerkiksi Elimäen Kotiseutumuseon Kannatusyhdistyksen ensi kesäksi museoalueelle suunnittelema tapahtuma, jossa esitellään perinnerakentamista työnäytösten muodossa. JEV-säätiö tukee myös tämän tapahtuman järjestelyitä. Tämän vuoden tapaan museonäyttämöllä kuullaan ensi kesänä myös kansanoopperaa.

Nyt on kuitenkin aika laskeutua hiljalleen jouluntunnelmiin. Maanantaina kirjastossa järjestettävän pikkujoulutapahtuman lisäksi se onnistuu oivallisesti esimerkiksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa.

 

 Intendentti Anu Kasnio esitteli joitakin vuosia sitten Elimäen kotiseutumuseolla kehräämisen taitoja.

 
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat