Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 21.11.2018

Joulumieltä pienillä muistamisilla

Joulu lähestyy ja ihmisten auttamishalu sekä lähimmäisten muistaminen lisääntyvät. Kouvolassa järjestetään kampanjoita, joihin osallistumalla pääsee ilahduttamaan ja toivottamaan joulumieltä niin yksinäisille kuin syöpäsairaille.

Kouvolalaiset koululaiset ja päivähoidon lapset ovat jo vuosia askarrelleet joulukortteja, jotka on toimitettu kotihoidon asukkaille, palvelukeskuksiin, vuodeosastoille sekä seurakunnan diakoniatyön kautta. Tänä vuonna joulukorttitalkoisiin haastetaan kaikki kouvolalaiset. Yksinäistä tai sairasta voi ilahduttaa askartelemalla joulukortin ja kirjoittamalla siihen henkilökohtaisen tervehdyksen, jotta kortin saajalle välittyy tunne siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Valmiit joulukortit voi toimittaa kirjastoon tai Porukkatalolle. Myös moni kouvolalainen on yksinäinen. Se selvisi muun muassa kaupungin edellisen hyvinvointikertomuksen yhteydessä. Kaupunki onkin haastanut järjestöt mukaan toimintaan yksinäisyyden helpottamiseksi.

Yksinäisiä voi ilahduttaa myös joulukukalla. Kampanjassa on mukana 12 kukkakauppaa, joista yksi on Holopaisen Kukka- ja Hautauspalvelu Elimäellä. Kukan voi ostaa kukkakaupasta, ja kaupungin kotihoito toimittaa sen jouluksi perille. Joulukukkakampanja alkaa 1. joulukuuta.

Tänä vuonna on mahdollisuus lähettää tervehdys ja myötäelämisen viesti suklaalevyn muodossa syöpää sairastaville. Suklaatervehdyksen voi toimittaa Elimäellä muun muassa Parturi-Kampaamo Nipsuun ja Korialla Ravintola Kuja-Kolliin. Lisätietoja suklaisesta tervehdyksestä löytyy tämän lehden jutusta.

Pieni lahja tuntemattomalle yksinäiselle henkilölle tai syöpään sairastuneelle on iso ele. Se tuo varmasti joulumieltä jokaiselle kampanjaan osallistuneelle. Kannattaa osallistua.

 Yksinäisen joulua voi piristää askartelemalla hänelle joukukortin tai ostamalla kukkatervehdyksen.

 
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat