Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 17.1.2018

Positiivisia uutisia

Korian Pioneeripuiston asuntomessualueen infran rakentaminen on edennyt aikataulussaan, ja alueen katuverkko hahmottuu jo hyvin. Ensimmäisenä rakennuslupahakemuksen ehtivät jättää Moision kartanoa emännöivä Anne Hasu ja puoliso Paavo Hakkarainen. Viereisellä sivulla on tarinaa heidän rakennusprojektinsa alkumetreiltä. Seuraamme Annen ja Paavon rakennustöiden edistymistä vuoden 2019 asuntomessuihin asti.

On helppo allekirjoittaa yrittäjäpariskunnan ajatukset siitä, että parhaimmillaan Korialla järjestettävät asuntomessut tuovat paljon positiivista mainetta Kouvolalle. Hasu ja Hakkarainen ovat päättäneet käyttää niin paljon kuin mahdollista paikallisten yrittäjien palveluita rakennusprojektissaan. He toivovat, että asuntomessut toisivat Kouvolan kaupungin lisäksi valtakunnallista tunnettuutta myös paikallisille rakennusalan ammattilaisille ja tavarantoimittajille. Toivottavasti kaikilla muillakin asuntomessualueelle rakentavilla on samansuuntaisia ajatuksia. Luonnollisesti kaikki toivovat myös sitä, että messualueen tontit saadaan myytyä ja asuntomessuista saadaan mielenkiintoinen kokonaisuus, joka herättää paljon valtakunnallista kiinnostusta ja tuo Kouvolaan runsaasti messuvieraita.

Pioneeripuistoon uuden kotinsa rakentavia kiinnostaa alueen historia ja kävelymatkan päässä oleva upea luonto sekä Kymijoen läheisyys. Luonnollisesti myös palvelujen läheisyys on tärkeä asia. Pioneeripuistosta ovat kävelymatkan päässä niin kaupat, pankki, parturi-kampaamot kuin lääkäri-, hammaslääkäri- ja perhekeskuspalvelut. Myös koulu ja päiväkodit ovat lähellä. Uutta paikkaa kodilleen etsivät arvostavat varmasti myös sitä, että Korialla on uimahalli aivan keskellä kylää. Yksi tämän lehden positiivisista uutisista onkin se, että Korian uimahallissa kirjattiin viime vuonna ennätysmäärä kävijöitä. Uimahallin tulevaisuus on kuitenkin täysin riippuvainen kaupungin Elimäen Puustelli ry:lle myöntämästä avustuksesta, jolla uimahallin käyttökustannuksia katetaan.

Asuntomessujen lähestyessä tuntuisi kuitenkin aika järjettömältä, että kaupungin päättäjät alkaisivat karsia Korialta vetovoimatekijöitä, joita ovat muun muassa uimahalli sekä lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut.

 

 

 Pioneeripuiston asuntomessualue alkaa hiljalleen hahmottua. Rakennustyöt tonteilla käynnistävät myöhemmin keväällä.

 
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat